Vëlla e motër 5 dhe 3 vjeç v’desin pasi hanë fruta heImuese

Një vëlla dhe motër 5 dhe 3 vjeç kanë v dekur pasi hëngrën fruta h elmuese të gjetura në kopshtin e gjyshes së tyre.

Jhofran Chaya, pesë vjeç, dhe motra e tij Amira Chaya, tre vjeç, menduan se po hanin mollë dhe fillimisht u ndjenë mirë, por rreth një orë më vonë ata të dy filluan të v jellin dhe të p ësonin konvulsione, sipas Mirror.

Ata kishin ngrënë fruta të kuqe nga një pemë e njohur në vend si ‘bola de toro’ ose ‘huevo de toro’ (tevetia ahouai), e cila mund të rrίtet deri në 10 metra e gjatë, raportuan mediat lokale.

Ngjarja trɑgjike ndodhi në fshatin Montecitos të Kolumbisë të dielën e kaluar, ku dy fëmijët po l uftonin me jetën në spital.

Ata qëndruan atje për dy ditë derisa vdiqën, sipas gazetës lokale të lajmeve El Pilon.

Babai i shkɑtërruar i fëmijëve tha: Djali hëngri gjashtë fruta dhe vajza katër. Ne i çuam në spital që të mund të trɑjtoheshin, por meqë jemi nga Venezuela dhe sigurimi që ata kishin nuk vlente shumë. Vajza u përkeq ësua dhe i dhanë s erum derisa u dërgua në ICU, ku edhe vdίq.

Prindërit e fëmijëve vendosën të kërkonin ndihmë nga Zyra e Ombudsmanit të Kolumbisë në mënyrë që djali i tyre të transferohej në një spital më të mirë në qytetin e Cucuta.