Ja pse të fleshë në anën tuaj të majtë është më mirë për ju

Pse është e rëndësishme të flini mjaftueshëm?
Gjumi përmirëson kujtesën tuaj
Gjatë gjumit , ju mund të përforconi kujtimet ose të “praktikoni” aftësitë e mësuara gjatë zgjimit (ky është një proces i quajtur konsolidim). Gjumi i mirë ju lejon të menaxhoni informacionin e marrë kohët e fundit. “Nëse po përpiqeni të mësoni diçka, qoftë fizike apo mendore, e mësoni deri diku me praktikë,” thotë Dr. Rapoport, profesor i asociuar në NYU Langone Medical Center. “Por diçka po ndodh ndërsa ju flini, kështu që ju mund ta mësoni atë më mirë. Me fjalë të tjera, nëse përpiqeni të mësoni diçka të re, do të merrni rezultate më të mira pas një gjumi të mirë.

Zvogëloni inflamacionin
Inflamacioni është i lidhur me sëmundjet e zemrës, goditjen në tru, diabetin, artritin dhe plakjen e parakohshme. Njerëzit që flenë më pak se gjashtë orë në natë kanë nivele më të larta të proteinave inflamatore në gjakun e tyre sesa ata që flenë më shumë. Kjo proteinë reaktive C është e lidhur me rrezikun e sulmit në zemër.

Stimuloni kreativitetin
Bëni një gjumë të mirë para se të nxirrni furçat, stilolapsat ose letrat tuaja. Sepse përveç konsolidimit të kujtimeve, ose forcimit të tyre, truri juaj duket se i riorganizon dhe ristrukturon ato, gjë që mund të çojë në më shumë kreativitet. Studiuesit në Universitetin e Harvardit dhe Kolegjin e Bostonit kanë gjetur se njerëzit duket se forcojnë përbërësit emocionalë të një kujtese gjatë gjumit, të cilat mund të ndihmojnë në stimulimin e procesit krijues.

JU FTOJM TE SHTYPNI VIDEON KETU POSHT

Mbani një peshë të shëndetshme
Nëse po planifikoni të mbani dietë, mund të planifikoni edhe një orë para gjumit. Hulumtuesit në Universitetin e Çikagos zbuluan se dietarët me pushim të mirë humbën më shumë yndyrë sesa ata që flinin më pak. Përveç kësaj, gjumi i hershëm parandalon ushqimin që është prerogativë e mbrëmjeve të gjata.

Pozicioni juaj i gjumit ndikon në shëndetin tuaj
Ne kalojmë rreth një të tretën e jetës sonë në gjumë – kështu që pozicioni ynë gjatë gjumit ka vërtet rëndësi. “Tetëdhjetë përqind e popullsisë do të kenë probleme me shpinën në një moment të jetës së tyre, shpesh të shkaktuara ose të përkeqësuara nga gjumi i tyre,” thotë Dr Hooman Melamed, kirurg ortopedik i shpinës, në Medical Daily.
Pozicioni më i mirë për të fjetur është në anën e majtë për shkak të përfitimeve të shumta shëndetësore.

Një pozicion i dobishëm për gratë shtatzëna
Shoqata Amerikane e Shtatzënisë madje rekomandon që gratë shtatzëna të flenë në anën e majtë. Sipas faqes së tyre të internetit, “fjetja në anën tuaj të majtë do të rrisë sasinë e gjakut dhe lëndëve ushqyese që arrijnë në placentë dhe fëmijën tuaj”.

Një pozicion që përmirëson shëndetin e sistemit tretës:
Gjithashtu sipas Medical Daily, “Fjetja në anën tuaj të djathtë mund të përkeqësojë urthin. Ndërsa fjetja në anën tuaj të majtë mund të lehtësojë urthin dhe të mbajë lidhjen midis stomakut dhe ezofagut mbi nivelin e acidit të stomakut. ”

Një pozicion ideal për shëndetin e shpretkës
Ashtu si pankreasi dhe stomaku, shpretka gjendet në anën e majtë të trupit. Fjetja në anën e majtë lehtëson funksionimin e këtij organi i cili luan një rol të rëndësishëm në sistemin limfatik. Kjo ju lejon të flini më mirë dhe gjithashtu ndihmon në eliminimin e toksinave më lehtë.

Fjetja në anën tuaj të majtë parandalon bllokimin e mëlçisë
Mëlçia është në anën e djathtë të trupit dhe fjetja në atë anë vetëm e mbingarkon atë. Kështu që ky organ të funksionojë në mënyrë optimale, të fle në anën e majtë: kjo do të lejonte mbeturina dhe toksina.

Një pozicion i shkëlqyeshëm për zemrën
Më shumë se tre të katërtat e zemrës janë në anën e majtë të gjoksit. Fjetja në këtë anë ndihmon zemrën të pompojë më mirë gjakun, gjë që ndihmon në qarkullimin e gjakut dhe për këtë arsye shëndet të mirë të zemrës.

JU FTOJM TE SHTYPNI VIDEON KETU POSHT