Lufta me koronaviruѕin / Ilir Alimehmeti jep lajmin fantaѕtik për Shqiрtarët..

Epidemiologu Ilir Alimehmeti, është i mendimit se situata pandemike, po shkon më shumë në ulje drejt endemisë, është një fazë dalëse, por që rastet vazhdojnë të jenë prezentë, por pa ndonjë valë të fortë.

“Tani është më vështirë të kalkulosh valë të reja, se me shtimin e imunizimit në popullatë është më vështirë.

Marrim si shembull Britaninë e Madhe, e cila ka arritur shkallën e imunizimit të popullatës, kjo është situata drejt endimizimit, pa valë të vërteta, por që vazhdojnë me raste, që janë aty, që kanë nevojë për trajtim spitalor, është fazë dalëse, por është situata akoma me shumë raste. Dhe situata që kanë sot Britania, ne do të mund ta arrijmë pas dimrit”, tha Alimehmeti për MCN Tv.