Нumbet ekuilibrin teksa pozonte për ‘selfie’, 21-νjeçarja bie për νdekje nga ѕhkëmbi 60m i lartë (fotot)

21 vjeçarja Hatixhe Nur Karabulut, hu mbi ekuilibrin teksa bënte një foto pranë urës së filmit ‘James Bond, Skyfall’ në provincën turke të Adana.

Ajo ishte me kushëririn e saj Mazlum Sozeri, 26 vjeç, në zonën e Hacikiri, kur tragjedia goditi.
Dyshja po bënin foto me urën shekullore të ujësjellësit Varda në sfond, e cila shihet në skenën e hapjes së filit të vitit 2012 ‘Skyfall’.

Hatixhe raportohet se kishte shkelur keq me hapin e saj dhe Mazlum ishte përpjekur ta kapte.Por të dy përfunduan duke rënë në humnerën rreth 60 meta të lartë.

Shërbimet e emergjencës që erdhën në vendngjarje përdorën një vinç për të ngritur dy kushërinjtë. Hatixhe u shpall e v dekur në vend ngjarje kurse kushëriri i sja u dërgua në spital.
Ajo kishte marrë kushëririn e saj që vinte nga Spanja, për të parë atraksionin e njohur turistik.
Hatixhe lë pas dy prindërit e saj të dhimbsur dhe motrën 14-vjeçare.
Mazlum raportohet se është jashtë rre zikut për jetën.

V arësia botërore ndaj veseve “moderne-liberale” përfshi edhe fotot “selfie” ka shënuar deri tani 330 të v dekur, sipas shifrave të fundit.
Vendi me më shumë v dekje e pla gosje nga fenomeni është India më 176.
Ajo ndiqet nga SHBA me 26 v dekje dhe Rusia me 19.Top Channel