Donin të ѕhkonin në Itali, peѕëmbëdhjetë emigrantë humbin jetën në brigjet e Libisë

Pesëmbëdhjetë emigrantë u mbytën pasi dy anije u për mbysën pranë Libisë në rrugën detare të rrezik shme për në Evropë, ka njoftuar agjencia e OKB -së për refugjatët mbrëmjen e kaluar.

Trupat e 15 personave u gjetën ndërsa 2 anije mbërritën në Bazën Detare të Tripolit këtë mbrëmje. Ata ishin nisur nga Zwara dhe Alkhoms një natë më parë.

OKB tha se 177 të mbijetuar po merrnin ndihmë dhe kujdes mjekësor nga UNHCR dhe përgatitësit e saj. Incidenti është i fundit në një seri të mbytjeve të anijeve dhe vdekjeve në brigjet e Afrikës së Veriut. Libia është një pikë e madhe nisjeje për emigrantët e dëshpëruar që kërkojnë të arrijnë në Evropë, shumë prej tyre nga vendet afrikane nën-Sahariane. Dhjetëra mijëra hipin në anije çdo vit në përpjekje për të arritur brigjet italiane 300 kilometra (190 milje) larg

Të paktën 1,010 emigrantë vdiqën në det gjatë rrugës për në Evropë nga fillimi i vitit deri në fund të gushtit, nga 398 që ishin në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, sipas shifrave të publikuara nga Organizata Ndërkombëtare për Migracionin (IOM).

V dekjet e fundit vijnë disa ditë pasi gjashtë emigrantë u qëlluan për v dekje në një institucion të mbipopulluar të paraburgimit në Tripoli pas arrestimeve masive që synonin emigrantët.

Burimi:barrons Përktheu dhe përshtati:JOQ ALBANIA