Shqiptari niset me 40 kg suxhuk për në SHBA, por e “tradhton” qeni.

Një qen nu hatës i njësisë K9, ka gjetur 40 kilogramë suxhuk të futur ilegalisht në aeroportin ndërkombëtar Newark të New Yorkut, shkruan New York Post.

Qeni nu hatës që konsiderohet si e kspert i kontrollit të bagazheve Kody, po mbikëqyrte valixhet që vinin nga Kosova kur al armoi eprorët e tij për një valixhe të dyshimtë, dhe aty menjëherë reaguan zyrtarët për mbrojtjen e kufijve dhe të doganës.

Me të hapur valixhen, ata gjetën 40 kilogramë suxhuk që me ligjet aktuale në Shtetet e Bashkuara, ndalohet në këtë mënyrë tr ansportimi i tij.

“Duke marrë parasysh rre zikun që paraqet mishi këto ditë p andemie, suxhuku mund të rr ezikojë shëndetin publik”, ka thënë Troy Miller, drejtor i CB P në New York.

Pasagjeri nuk ishte në dijeni për moslejimin e tr ansportimit të suxhuk, madje zyrtarëve të aeroportit u kishte thënë se bëhet fjalë “për suxhuk shtëpie”.