Qeveria angleze merr vendimin: Ndalohet botox-i dhe rimodelimi i buzëve tek keta persona

Anglia ka miratuar një ligj të ri, që i ndalon botox-in dhe rimodelimin e buzëve personave nën 18 vjeç.

Ky ligj ka hyrë në fuqi nga sot dhe synon të mbrojë të rinjtë nga pasojat që mund të sjellin këto ndërhyrje.

Por aktivistët thonë se rregullat nuk shkojnë aq larg. Vlerësimet e qeverisë tregojnë se deri në 41,000 procedura të stilit Botox u kryen në moshat nën 18 vjeç në Angli vitin e kaluar.

Dhe analiza, nga Departamenti i Shëndetit dhe Kujdesit Social, sugjeron se ka pasur deri në 29,300 procedura mbushëse dermale për nën 18 vjeç në 2017./BW