Sa para ju nevojiten për të qenë të lumtur..

Rezultatet treguan se të ardhurat më të larta kontribuojnë në nivele më të larta të lumturisë
Paratë nuk mund të blejnë lumturi! Lumturia nuk ka të bëjë me paratë, sa herë e keni dëgjuar këtë shprehje? Shkencëtarët nga Shtetet e Bashkuara më në fund i kanë hedhur poshtë këto citate. Për më tepër, ata arritën të kuptojnë se sa para nevojiten në mënyrë që një person të ndihet i lumtur.

Një studim shumë interesant u krye në Amerikë. Shkencëtarët janë përpjekur të kuptojnë se si sasia e parave ndikon në nivelin e lumturisë. Fatkeqësisht, askujt nuk iu dhanë para gjatë punës kërkimore. Puna konsistonte në intervistimin e njerëzve.

Rezultatet treguan se të ardhurat më të larta kontribuojnë në nivele më të larta të lumturisë. Sidoqoftë, pasi të keni arritur një shumë të caktuar, paraja pushon së kënaquri një person. Kjo shifër është e ndryshme në secilin vend.

Për të llogaritur këtë shumë, u krye një sondazh midis 1.7 milionë njerëzve, shkruan Scan, përcjell albinfo.ch. Gjithashtu, u studiuan të dhënat për të ardhurat e popullsisë në 164 vende të botës. Doli se miliardat nuk janë të nevojshme. Për lumturinë emocionale, mjaftojnë 75 mijë dollarë në SHBA. Dhe për t’u ndjerë si një person absolutisht i lumtur, ju duhen vetëm 95 mijë dollarë në vit për 1 person.

Shpjegimi për këtë përfundim është mjaft i thjeshtë. Secili prej nesh para së gjithash dëshiron të mbulojë nevojat themelore: shtëpi, ushqim, pushime, shëndet. Absolutisht asnjë nga të anketuarit nuk ëndërronte për një jaht, një helikopter dhe diamante 50 karatësh