Bima që kushton më shtrenjtë në botë, kultivohet dhe tek ne, një gram kushton 250 euro

Lulja e shafranit eshtë e rrallë dhe është vlerësuar si një prej erëzave më të shtrenjta në botë ku një gram kushton 250 euro, kultivohet edhe në Kosovë.

Kjo bimë, përpunimi i së cilës kërkon shumë mund dhe durim, vlerësohet se është ‘më e vlefshme se ari’ Ndryshe nga bimët e tjera tjera të cilat aktivizohen në pranverë, lule shafrani aktivizohet gjatë stinës së vjeshtës.

Lulja e Shafranit është unike, me kombinimin e shijes së saj fantastike dhe përfitimet e mëdha shëndetësore. Shafrani kultivohet edhe në qytetin verilindor të Kosovës, në Podujevë dhe mendohet se eshte kultivuar qe prej kohes se Perandorisë Osmane

Për rritjen e saj ka nevojë për një klimë dhe tokë të përshtatshme për të po ashtu ka nevojë të mbillet në mbi 400 metra lartësi mbi nivelin e detit