Kjo grua рërjaѕhton familjen e saj nga funerali me një meѕazh të aѕhрër: “Qëndroni aq larg sa ishit nga unë”

Disa familje janë në zemër të konflikteve të brendshme të cilat përjetësohen dhe të cilat madje mund të vazhdojnë për një jetë. Një grua madje mori inatet e saj me të në va rrin e saj duke siguruar që disa anëtarë të familjes të parandaloheshin të merrnin pjesë në funeralin e saj. Detajet e transmetuara nga gazeta METRO.

1. Një nekrologji me një listë ekskluzive të mysafirësh2. Një nekrologji që është bërë virale3. Pakënaqësia dhe pasojat e saj
Funerali i Maria Paz Fuentes Fernandez ishte krejt i veçantë. Ndërsa disa arrijnë të përgatisin në çdo mënyrë një atmosferë të favorshme për zinë dhe vdekjen sublime, përparësia e Marisë ishte krejt ndryshe. Në mënyrë që ajo të “v diste në paqe”, kërkesa e saj ishte të ndalonte disa pjesëtarë të familjes së saj nga funerali i saj.

Një nekrologji me një listë ekskluzive të mysafirëve

Para v dekjes së saj, e ndjella u sigurua të filtrojë mysafirët duke përdorur nekrologjinë e saj në mënyrë që të përfshijë një listë të saktë të mysafirëve siç transmetohet nga gazeta britanike METRO .

Personat e përmendur më poshtë janë të vetmit të ftuar për të marrë pjesë në funeralin e tij

Ajo fajëson individët që nuk kanë qenë kurrë të interesuar për jetën e saj dhe se ishte më mirë që ata të vazhdonin të qëndronin larg saj. Pra, Maria, mosha e së cilës nuk dihet, renditi vetëm 15 mysafirë.

Një nekrologji që është bërë virale

Meqenëse kjo nekrologji u botua në gazetën lokale spanjolle, El Progreso de Lugo, fjalët e Marisë u përhapën shpejt në internet. Më pas, respektimet nga përdoruesit e rrjeteve sociale u vunë re.

Në të vërtetë, fjalët e saj e kanë bërë atë të portretizohet si një grua “trim” duke admiruar njerëzit. Ky i fundit ishte prekur nga shkalla e transparencës së tij dhe mënyra e tij për të çliruar mendjen e tij të munduar. Sidoqoftë, Maria nuk u shpëtoi komenteve më të hidhura.

Ndër dëshmitë e respektit dhe dhembshurisë të shkruara në Twitter, gjejmë komente nga përdoruesit e prekur nga nekrologjia e të ndjerit:

“Respekti dhe admirimi im për zonjen Maria Par, prehu në paqe. “

“Nëse e lënë atë vetëm gjatë jetës së saj, ata mund të zhduken me hipokrizinë e tyre dhe larg funeralit të saj. Kjo zonjë u dha atyre një mësim të madh duke i vënë në vendin e tyre. “.

Nga ana tjetër, komente të tjera dënojnë qasjen e kësaj gruaje duke e gjetur atë të turpëruar dhe duke pohuar se ajo vdiq si një “grua e palumtur dhe e ligë”. Për një tjetër, Maria garantoi vetëm një vdekje “të hidhur” duke dashur të përjashtojë mysafirët . “Një nga mënyrat më të trishtueshme për të v dekur në të vërtetë. Ai shkruan.

Zemërimi dhe pasojat e tij

Ndjenja e pakënaqësisë lind nga plagët që qartë nuk kanë qenë në gjendje të shërohen. Një ndjenjë poshtërimi, një konflikti ose një padrejtësie mund të jetë në origjinën e kësaj gjendjeje shpirtërore, pas së cilës ushqehet një dëshirë e thellë për hakmarrje . Ndryshe nga zemërimi, duke brendësuar pakënaqësinë, kjo e fundit ushqehet me veten dhe kujtimet e së kaluarës. Vetëm, është përfundimisht e dëmshme për individin që është objekti.

Në të vërtetë, kur kultivohet çdo ditë, inati krijon një gjendje shpirtërore të dëmshme dhe rezulton në ftohtësi, distancë dhe dëshirë për hakmarrje siç tregohet nga Dr Claire Lewandowski, psikiatër për revistën Pourquoi Doctor.

Do të jetë e përshtatshme që personi të emancipojë veten prej tij për të gjetur “paqen e brendshme” sepse me kalimin e kohës, mbingarkesa emocionale e brendshme mund të shkaktojë çrregullimet e mëposhtme: Stresi, dhimbje koke, depresion apo edhe çrregullime të gjumit. Nga ana tjetër, stresi i ruajtur në trup ndikon në emocionet.

Për ta çliruar veten prej saj, mënyra më e mirë është ta vendosni veten në një gjendje faljeje . Duke njohur legjitimitetin e ndjenjës së hakmarrjes, duhet të jeni në gjendje të kompozoni dhe të rifitoni një energji pozitive për të ecur përpara.

Pra, duke pranuar se është krejt normale të duash të reagosh ndaj një ndjenje padrejtësie, do të të takojë ty të zbatosh një gjendje të brendshme të favorshme për shërim. Për ta arritur këtë, ju mund të krijoni një dialog me personin (at) e prekur pavarësisht nga dhimbja juaj. Por nëse kjo rezulton jopraktike, armatosuni me një stilolaps dhe përdorni letrën si prizë . Shkruani mendimet tuaja në të zezë dhe të bardhë, duke shprehur spontanisht emocionet tuaja për t’ju lejuar të ecni përpara. Idealja do të ishte që ju të shoqëroheni nga një specialist i cili do të jetë përgjegjës për monitorimin e mbarëvajtjes së procesit tuaj të shërimit.