Habisin shkencëtarët: Pinguinët mund të jenë alienë !!

Në një zbulimet më të çuditshme të fundit, shkencëtarët kanë ngritur hipotezën se pinguinët mund të jenë alienë. Studiuesit britanikë besojnë se studimi i pinguinëve mund t’i ndihmojë ata të identifikojnë qenie të tjera të gjalla që ekzistojnë në botë të tjera. Zbulimi i çuditshëm erdhi pasi gjurmët e një kimikati të njohur si fosfina u gjetën në vezën e tyre. Dhe ajo që ka ngjallur dyshime tek ekspertët është fakti se ende nuk e dinë se si ekziston fosfina në Tokë, pasi kimikati ndodhet 38 milionë kilometra larg në planetin Venus.

Shkencëtarët tani po planifikojnë të studiojnë stilin e jetës së “pinguinëve Gentoo”, sipas The Daily Star, i cili është më i zakonshmi në Ishujt Falkland. Dr Dave Clements nga Kolegji Imperial, Londër, tha për Daily Star se si shkencëtarët janë të bindur se gjetja e fosfinës është ‘e vërtetë’.

Ai shpjegoi:

Ka disa baktere anaerobe që prodhojnë fosfinë. Mund të ketë të bëjë me mbrojtjen ose sinjalizimin kundër baktereve konkurruese.
Vitin e kaluar gjithashtu u zbulua se gazi që përfshin Venusin kishte gjurmë të substancës kimike brenda, rrethina e së cilës është një atmosferë e ngjashme me Tokën

Burimi: UNILAD |Përktheu dhe Përshtati: JOQ Albania