Ѕtuhia IDA goоdet, qyteti ѕhрall gjendjen e jashtëzakonshme..

Gjendja e jashtëzakonshme është shpallur në qytetin e Nju Jorkut pasi u go dit nga reshjet rekord të shiut dhe përmbytjet si pasojë e stuhisë Ida.

Mediat e huaja kanë publikuar pamje ku shihet sesi uji ka vërshuar në rrugë, në stacionet e metrosë dhe shtëpitë e njerëzve.

New Jersey gjithashtu shpalli një emergjencë dhe raportoi të paktën një v dekje.

Policia e Nju Jorkut u ka bërë thirrje njerëzve që të qëndrojnë jashtë rrugëve dhe departamenti i zjarrfikësve ka thënë se po i përgjigjet thirrjeve nga i gjithë qyteti.