Vdekja Live e рrezantueseѕ së BBC, mjekja Ligjore: Pësoi komplikacione pas vakѕinimit

Prezantuesja e BBC ka nd ërruar jetë për shkak të komp likimeve nga vaksina AstraZeneca , tregon ekspertja mjeko-ligj-ore.

Lisa Shaw, e cila punonte për BBC Radio Neëcastle, v diq në moshën 44 -vjeçare në maj një javë pasi mori dozën e parë të vaksinës.

Mjekja ligjore e Newcastle, Karen Dilks tregon se Shaw pësoi trompozë në tru, gjë që përfundimisht çoi në v dekjen e saj.

“Lisa v diq për shkak të komplikimeve të një vaksinimi AstraZeneca Co vid.”, tha ajo

Zonja Dilks shtoi se Shaë ishte në formë të mire më parë, dhe arriti në përfundimin se ishte “vërtetuar qartë” se v dekja e saj ishte për shkak të një “trombocitopeni tromboze të nxitur nga vaksina”, një gjendje e cila çon në ënjtje dhe gjakderdhje të trurit./TIP