Shqipëtarët janë shërbëtorë të Amerikanëve dhe Ciganë të Europës

Gazetari ksenofob maqedonas, Milenko Nedelkovski ka vazhduar me f yerjen e shqiptarëve. Në një intervistë për një radio serbe ka theksuar se shqiptarët janë fi s ag res iv që janë rob të amerikanëve. Sipas tij, shqiptarët nuk janë faktor në Ballkan, por do të jenë faktor deri sa në këtë rajon janë amerikanët. Nedelkovski ka drejtuar edhe a k uza të rë nda të tjera ndaj shqiptarëve, duke fy er dhe nënvlerësuar në çdo aspekt, përfshirë edhe përfaqësuesit politik /Pamje mePosht

Sipas tij, shqiptarët janë ci ganë, sepse nuk janë të lidhur me vendlindjet e tyre sikur maqedonasit dhe se ata sic thotë më shumë duan të jetojnë në Frankfurt apo Gjenevë, sesa në qytetin apo fshatin e tyre në Maqedoni.