Të rinjtë e këtij qyteti shqiptar si gjithmonë të veçantë, shkojnë në festën e maturës si “Peaky Blinders”.

Të rinjtë e këtij qyteti shqiptar si gjithmonë të veçantë, shkojnë në festën e maturës si “Peaky Blinders”.

Provimet e maturës i mbyllën, javë pas jave presin notat e në mes të kësaj pritje ka vend edhe për pak argëtim. Vitin e shkuar maturantët nuk patën mundësitë festonin për shkak të p andemisë. Edhe këtë vit rregullat janë të njëjtat ndonëse me disa kufizime më të lehtësuara.

Në lokalet dhe resortet jashtë qendrës së kryeqytetit janë parkuar makinat l uksoze. Maturantet kanë s iguruar vendin dhe lejen për të festuar. Festojnë në salla të ndryshme pasi në një n atë mund të ra stis në një r esort, disa gjimnaze të ndryshme.

Për rregullat e p andemisë as që flitet, madje kanë qenë pronarët e ba reve, restoranteve dhe resorteve që kanë kërkuar heqjen e çdo ku fizimi të grumbullimeve dhe muzikës.

Ndryshe nga kryeqytetasit, këta maturantë në Kukës kane vendosur të festojnë ditën, dhe me një performancë të veçantë hyrëse, i mituar nga se riali anglez Peaky/Blinders.

Festës nuk i kanë shpëtuar as klasat e nënta. Minimatura e tyre është organizuar po në të njejta lokale jashtë qendrës së Tiranës, por nën kujdesin e mësuesëve dhe brenda fashës së lejuar të orarit.