Tėrmet i fuqîѕhëm, banorët në rrugë të përfѕhirë nga рaníku

Tėrmet i fuqîѕhëm, banorët në rrugë të përfѕhirë nga рaníku

Është folur kaq shumë për një të rmet të f uqishëm që do të g od asë Stambollin, sa mjaftuan edhe disa lëkundje toke të magnitudës 4 të shk allës Ri hter që njerëzit atje të përfshiheshin nga p an iku. Fri ka kryesore e tyre ishte se mos t ërmeti p asohej nga një i dytë, shumë më i madh.

E piqe ndra e tij ishte në lagjen Kartal, në pjesën aziatike të qytetit, gati 7 kilometra nga sipërfaqja. Deri tani nuk ka raporte për dë me material apo të lë nduar.

Vendi u tron dit vitin e kaluar nga një prej të rmeteve më shka tërr imtare në qytetin bregdetar të Izmirit, ku u vr anë më shumë se 100 vetë.

Në muajin prill u njoftua se Ministria e Br endshme turke në bashkëpunim me disa ag jenci të interesuara, ka h artuar një plan sipas të cilit, disa të ashtuquajtura “anije evakuimi” do të qëndrojnë në det pranë Stambollit për të marrë vi kt imat e t ërmetit nga pr ovinca në ra stin e ndonjë të rmeti të madh të mundshëm në rajonin e Marmarasë.

Plani propozon katër mënyra e vakuimi, duke përfshirë detin, ajrin, tokën dhe rrugët hekurudhore, në r ast se g ode t një të rmet I ma gn itudës 7.5 dhe p rek edhe rreth 18 qytete në rajonet perëndimore, lindore dhe jugore të Turqisë duke I cilësuar si “pr ovi nca mbë shtetëse”.”