Bëhuni gati për të nxèhtit afrikan këtë javë në Kosovë

Bëhuni gati për të nxèhtit afrikan këtë javë në Kosovë

Java fillon me mot të nx ehtë e sht rëngata me shi. Më pas shtri het va la e të nvxehtit dhe ngre te mperaturat edhe mbi 35C. Priten edhe netë tr opike, shkruan Prishtina Weather.

Ditën e hënë mbetet mot jos tabil, ku gjatë ditës priten zhvillime të shtr ëngatave me shi, e që vende-vende do të jenë mjaft in tenzive ku mund të sjellin reshje të de ndura e nuk përjashtohen mundësi edhe për br eshër.Ju ft0jmë të nd1qn1 v1de0n më p0shtë…

Nga dita e martë nuk parashihen mundësi për të reshura, megjithëse gjasat mbeten që orëve të pasdites përreth viseve malore të ketë zhvillime të rr ebesheve me b ubullima.Ju ft0jmë të nd1qn1 v1de0n më p0shtë…

Me v alën e të n xehtit, mbi rajon pritet të shtrihen edhe kon centrime të larta të pluhurit sa har ian, që mund të ndikojë në pë rkeqësim edhe të cilësisë së ajrit, duke rriturt përqëndrimet në “grimcat e materies PM10, e indeksi mund të kaloj edhe në vlera të dobëta, e vlerat e çastit edhe në shumë të dobëta”.Ju ft0jmë të nd1qn1 v1de0n më p0shtë…