Pse Haradinaj e pyeti Kurtin në Kuvend “Mos je njeri i Serbisë”

Pse Haradinaj e pyeti Kurtin në Kuvend “Mos je njeri i Serbisë”

Kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj ka folur për deklaratat që ka bërë në Kuvend në drejtim të kryeministrit Albin Kurti.

Haradinaj në “Debat Plus” thotë se nuk ka mundur të heshtë ndaj përgjithësimeve që kishte bërë Albin Kurti në Bruksel sa i përket krímínelëve të Iu ftës në Ballkan.

“Kurti nuk e ndau Kosovën nga ajo deklaratë. Unë si ish-kryeministër nuk mund të mos e vlerësojë drejtë d ëmin që kjo deklaratë i bënë Kosovës…Kurti foli me gjuhën e njëjtë për pjesëmarrësit në Iu ftëra si për Mlladiqin, si për Serbinë si për mua”, tha ai.

I pari i AAK-së thotë se edhe Serbia ka te ntuar të barazojë krímínelët serb të I uftës me boshnjakët, kroatët por edhe shqiptarët.

“Edhe Kurti në Bruksel foli më gjuhën e Serbisë. Për ata arsye ja kam bërë pyetjen se “mos jeni r ekr utuar nga Serbia”. Pra për shkak të d ëm it që na ka bërë gjuha e tij nga Brukseli”.

Kurti në Bruksel me 18 maj kishte deklaruar se “edhe më tej, në Ballkanin Perëndimor kemi edhe kr ímí nelë të Iu ftës dhe të paqes që d om inojnë në institucione”.

Deputeti i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ramush Haradinaj në s eancën e 20 majit në Kuvendin e Kosovës ka pyetur kryeministrin Albin Kurti “Mos je njeri i Serbisë”.