Bamir Topi: Do bëhem “Avni Rrustemi” i dytë pasi zbuluama tr’adhtarin më të madh të Partisë Demokratike

Bamir Topi: Do bëhem “Avni Rrustemi” i dytë pasi zbuluama tr’adhtarin më të madh të Partisë Demokratike

Ish-presidenti Bamir Topi deklaroi se Lulzim Basha ka “bekimin” e Sali Berishës. Sipas tij, ish-kryeministri ka një ndikim të f ortë në vendimmarrjet brenda PD-së.

“Për aq sa unë e njoh, të jeni të s igurt, që edhe në këto kushte, po të donte, brenda 24 orëve Lulzim Basha nuk ka pu shtet brenda PD, mjafton vetëm një fjalë e Sali Berishës. PD administrohet nga Basha, por nuk është pronar Basha” tha ai.

Sa iu përket kandidatëve të tjerë, ai shprehu konsiderata në veçanti për Edith Harxhin.

“Unë shpreh një lloj konsiderate për zonjën Harxhi, por gjithsesi vlerësimi është shumë re lativ. Zotin Shehaj e kam parë një politikan të ri, që duket më larg interesave p atologjike të pu shtetit. Gara e vjetër janë të gjithë të va rur nga Berisha”.

Topi tha se tr adhtari më i madh i de mokratëve është vetë Berisha.

“Njerëzit e thjeshtë janë shumë idealistë. Njerëzit nuk arrijnë të kuptojnë që janë të rrethuar. Në radhë të parë, tr adhtia e parë është bërë nga l idershipi politik. T radhtinë më të madhe, de mokratët e kanë pasur nga Sali Berisha. Të gjithë lidhjet e Berishës me Bashën dhe njerëzit e tjerë janë çështje që i takojnë Berishës për të mbajtur nën kontroll PD-së.

Sa i përket shpalljes “non grata” të Sali Berishës nga DASH, Bamir Topi e cilësoi një a pel të fortë drejtuar politikës shqiptare, që të rikthehet në de mokraci.