Vuçiq: Këta janë “zullumet“ e rradhës qe do i bëj ndaj Kosovës

Vuçiq: Këta janë “zullumet“ e rradhës qe do i bëj ndaj Kosovës

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, në një intervistë per mediet serbe, ka kë rcnuar duke thënë se do shtohet numri i shteteve që do e tërheqin njohjen diplomatike të Kosovës, derisa është shprehur se është i dës hpëruar me Greqinë, nën va zh d ën e ra portimeve se ky shtet do e njeh Kosovën.

Vuçiq, në intervistë për B92, nuk ka lënë pa përmendur as presidenten e Kosovës, Vjosa Osmani, e as kryeministrin Albin Kurti, duke i quajtur si “sk ifterë të mëdhenj shqiptarë”, shkruan Gazeta Express.

“Por ski fterët e politikës së Madhe Shqiptare erdhën në pu shtet, duke shijuar simpatitë e mëdha të Perëndimit, veçanërisht Gjermanisë, jo aq shumë të Amerikës, sepse ata e shohin Ministrin e Punëve të Ja shtme në Prishtinë si të tyren. Osmani është një studente amerikane, Kurti është i martuar për një norvegjez. Këta janë ski fterët shqiptarë, që disa i paraqesin si njerëz të mirë”, ka deklaruar ai.

“Do ta shihni se sa vende do ta tërheqin njohjen [ndaj Kosovës]. Dhe pastaj do të shihni se si një Serbi e vogël po Iu fton si “miu në qoshe”, siç thotë një doktrinë britanike, ne do të I uftojmë ashtu siç dimë”, ka kë rcnuar Vuçiq.

“Është e rëndësishme për ne që të mos ketë p anik për Serbinë, ne e dinim që kështu do të ndodhte. Së pari, ata krijuan një zyrë për mar rëdhënie tregtare kur shqiptarët futën taksa të p alig js hme, dhe pastaj të premten në pesë pasdite u informuam nga Greqia se ata do të përmirësonin më tej bashkëpunimin”, ka deklaruar tutje ai.