E keni ditur? 250 euro grami, Ja bima më e shtrenjte në botë ndodhet në trojet Shqiptare..

Lule shafrani e cila vlerësohet si një prej erëzave më të shtrenjta në botë 250 grami, kultivohet edhe në Kosovë. Kjo lule, përpunimi i së cilës kërkon mund dhe durim, vlerësohet se është ‘më e vlefshme se ari’. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT

Kjo bimë është unike, duke kombinuar shijen fantastike dhe përfitime të mëdha shëndetësore.Shafrani është një lule ngjyrë vjollce që vjen nga familja Iridaceae. Në brendësi të së cilës gjenden tre fije të verdha të quajtura mashkullor dhe tri stigmat të kuqe, të cilat e përbëjnë edhe pjesën kryesore të kësaj luleje. Lulja e shafranit ka një histori dhe traditë shumëshekullore dhe se ajo është kultivuar Kosove që në shekullin e 15-të, ditorja. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT