E gjeni dot ѕe si quhet bima në fjalë : Gjendet në malet e Dukagjinit dhe vlera e ѕaj ëѕhtë рlot 1 mijë euro kg.

E gjeni dot ѕe si quhet bima në fjalë : Gjendet në malet e Dukagjinit dhe vlera e ѕaj ëѕhtë рlot 1 mijë euro kg
E gjeni dot ѕe si quhet bima në fjalë : Gjendet në malet e Dukagjinit dhe vlera e ѕaj ëѕhtë рlot 1 mijë euro kg.

Tartuf është një bimë e rrallë, që i ngjan patates dhe kërpurdhës dhe ka shijen e djathit dhe qepë të vjetër. Kjo bimë gjendet edhe në malet Kelmendit, Dukagjinit dhe mbas majes së Cukit në Shqipëri, shkruan Gazeta Metro.

Tartuf gjenden nën tokë në simbiozë me rrënjën e një barishte apo peme, dhe dallohen nga aroma e tyre. Ekzistojnë mbi 70 lloje të tartufit.

Tartufi i zi një kilogram kushton deri në 1 mijë euro. Qentë të trajnuar përdoren për të gjetur këtë “kërpudhë” të rrallë, Është e vë shtirë të gjesh, sepse rritet ekskluzivisht në male të larta me terren të eg ra dhe nuk mund të kultivohet artificialisht.

Përveç kushteve të veçanta të mbarështimit, tartufët kanë aromë unike që vjen me një përzierje të shiut dhe tokës së papre kur, e cila i jep një kontakt të veçantë çdo vakt me pak gram zhardhok këpurdhash.

Përveç vlerave g astronomike, tartufi janë gjithashtu shumë të shëndetshme, sepse ato rivendosin qelizat e trurit dhe forcojnë trupin.Ju ft0jmë të nd1qn1 v1de0n më p0shtë…