“Schatzit po vijnë”, shkrimi interesant i mediave gjermane për dasmat në Kosovë…

“Schatzit po vijnë”, shkrimi interesant i mediave gjermane për dasmat në Kosovë…Ju ft0jmë të nd1qn1 v1de0n më p0shtë…

Gazeta austriake Der Standard ka publikuar një pjesë të shkurtër nga një re portazh që do të publikohet sonte në mediat gjermane, sa i përket dasmave në Kosovë. Ata kanë intervistuar një organizuese dasmash, për të cilën thonë se si guron jetesën nga këto të ardhura.

“Një verë për t’u dashuruar dhe e thet e dasmës në Kosovë: Këshilla televizive për të premten”, mban titullin ky artikull.

Madje në këtë shkrim thuhet se njerëzit që jetojnë në diasporë në Kosovë i quajnë si ‘Schatzi’, të cilët janë kl ientët më të mëdhenj që organizojnë dasmat e tyre.Ju ft0jmë të nd1qn1 v1de0n më p0shtë…

“Schatzis po vijnë – e thet e dasmës në Kosovë” – Shemsije Dërmaku është një planifikuese dasmash në Prishtinë dhe mund të si gurojë jetesën prej saj. Shumica e kl ientëve të tyre janë “Schatzis”: Kështu i referohen vendasit njerëzit që kanë em igruar nga Kosova dhe të cilët tani dërgojnë rregullisht para në shtëpi”, thuhet në këtë shkrim./Bota sot Ju ft0jmë të nd1qn1 v1de0n më p0shtë…