Ky është qyteti që po fu”‘ndoset nga 60 cm çdo vit

Ky është qyteti që po fu’ndoset nga 60 cm çdo vit

Qyteti bujqësor i Corcoran në Kaliforni është zh ytur nga 60 centimetra çdo vit gjatë dekadës së fundit, ndërsa kompanitë bujqësore pompojnë ujë nëntokësor për të ujitur të korrat.

E vendosur në Luginën San Joaquin të Kalifornisë, qyteti prej 7.47 miljesh katrorë ka një total prej 21 960 banorësh dhe është zh ytur 11,5 metra në 14 vitet e fundit.

Për breza të tërë, fermerët nxjerrin ujin nëntokësor nën sipërfaqen e tokës, kur nuk mund të marrin mjaftueshëm ujë sipërfaqësor nga lumenjtë lokalë ose nga kanalet, duke dë mtuar in frastrukturën.