Vuçiqi në “Panik“, Mora informacione z’yrtare, i lutemi Greqisë të mos e njohë Kosovën

Vuçiqi në “Panik“, Mora informacione z’yrtare, i lutemi Greqisë të mos e njohë Kosovën

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq tha sot se ai ka marrë një njoftim zyr tar se Greqia synon të përmirësojë ma rrëdhëniet e saj me Kosovën. Ai tha se beson në miqësinë e Beogradit me Athinën dhe se Greqia nuk do të shkojë një hap më tej për ta njohur pavarësinë e Kosovës, raporton Tanjug, transmeton Gazeta Express.

Në një deklaratë për shtyp pas takimit me p atriarkun dhe pe shkopët e Kishës O rtodokse Serbe, anëtarët e Këshillit të Ipeshkvijve, Vuçiq tha se kur Kosova vendosi taksë për mallrat serbe i dha mundësinë për të hapur zy ra tregtare, dhe tani ky ra port ka shkuar në një nivel më të lartë.

“Të premten, ne u in formuam z yrtarisht se Greqia do të përmirësonte m arrëdhëniet e saj me Prishtinën në një nivel më të lartë, drejtorë politikë, i cili është personi më i lartë i mundshëm në nivelin e një ministri”, shpjegoi ai.

Vuçiç tha se ai do t’i lutet Greqisë të mos e lejojë atë të ndodhë, sepse hapi tjetër do të ishte njohja e pavarësisë.

Sipas tij, ky është një pro blem sepse tregon se jo vetëm që Evropa mund të bashkohet kundër Serbisë për çështjen e Kosovës.

Pastaj, thotë ai, do të arriheshin mar rëveshje b ilaterale, ku një vend i tretë do ta përfaqësonte Kosovën në organizatat ndërkombëtare, dhe kështu të bëhej pjesë e N ATO-s.