Eli Fara tregοn takimin sεkret me Adem Jashαrin në Amerikë: Më kërkoi…

Pavarësisht se kishte qenë në b urg për shkak të sistemit Jashari i kishte kërkuar që të këndonte elegjinë që kishte kënduar pas vd ekjes së Enver Hoxhës, por me një kush që të hiqte strofën ku përmendej emri i tij. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT

Eli Fara: Kur kam shkuar në ’96 për herë të parë në Amerikë më ka ndodhur diçka. Ishim me kontrata pune do këndoja në një restorant dhe më thanë se sot ka ardhur një adhurues i flaktë i joti. Më thanë se quhej Jashar dhe ishte në tavolinë të parë. Më thotë mua dua të dëgjoj elegjinë e Enver Hoxhës dhe e kam kënduar në ‘85 menjëherë pas vd ekjes dhe ka qenë një këngë shumë e bukur. Më tregojnë se Jashari ka qenë në b u rg për kohën, sistemin e komunizmit dhe them ‘Jashari ka qenë në b u rg dhe kërkon elegjinë e Enver Hoxhës?’ Afrohem dhe më thotë unë v d es për këngët e tua dhe kur isha në b u rg u transmetua kënga dhe aq më ka pëlqyer tha sa kam thënë ‘të mos kish qenë për atë do kisha q arë një muaj’. Vetëm për këtë fjalë që thash tha më futën në q eli 40 ditë. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT