Aishe Haklaj: Sllobodani shqiptar bëri gjenocid ndaj familjes time, Ja çfarë i kërkuam SHBA-se në 2006

Aishe Haklaj, motra e vëllezërve Haklaj në Tropojë, ka reaguar pas vendimit të DASH për shpalljen “non grata” të Sali Berishës. Duke mos e fshehur kënaqësinë, ajo thotë se familja e saj e ka pritur prej kohësh këtë vendim të DASH për ish-kryeministrin, madje që prej vitit 1997. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT

Teksa e quan Sali Berishën “Sllobodani shqiptar dhe Sali bisturia”, Aishe Haklaj ka rënditur disa nga bëmat e ish-kryeministrit. “Saliu i futi shqiptarët e Kosovës mes dy zj/arresh serbe, të cilat vinin nga Sllobodani serb dhe nga Sllobodani shqiptar, Sali bisturia”, deklaron Haklaj. Ajo e a kuzon Berishën për deko/nspirim të ak/sioneve të U Ç K, si dhe për a rrestimin, zhd/ukjen dhe b urgosjen e disa atdhetarëve dhe lu/ftëtarëve. “Qëndrimi i DASH ndaj dinastisë Berisha ishte i shumë pritur për familjen tonë. Ne e kemi pritur këtë qëndrim që në Vitin e zi të 1997, sepse populli e bëri atë që duhej bërë duke e rrëzuar Saliun dhe kliken e tij nga pushteti. Siç duket tani janë pjekur kushtet që të merrej një qëndrim i tillë sepse në ‘97 shteti ishte i krimbur në çdo qelize të tij nga vete Saliu. Drejtësia shqiptare ishte ajo e plepave të Saliut, e cila ishte e komanduara dhe e deleguara e atij faqeziu. Saliu ju mori shqiptareve kafshatën në gojë dhe hyri në politikë për të ç’bërë shtetin shqiptare ashtu siç e ç’bëri dhe për ta sllavizuar atë. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT

Në 2006 kur k rimi shteteror i Saliut bëri një gj enocid ndaj familjes tonë duke nxjerrë në Interpol të mbije/tuarit e familjes tonë dhe duke hapur njekohësisht g jygje të paragjykuara në mungese ndaj të mbijetuarve. E veç këtyre duke na detyruar të largohemi nga atdheu yne dhe duke na shëmbur shtëpinë e dh unuar edhe v arret e të vd ekurve. Në këtë kohe ju kemi drejtuar edhe ambasades amerikane ku ambasadore ishte Marsi Ris. Gjatë gjithë kohës bënim d enoncimet e radhes, por Drejtesia shqiptare ishte e kriminalizuar dhe e kapur nga çbërësi i shtetit dhe v rasesi i shqiptarëve Sali Berisha”. Aishe Haklaj shkruan se, DASH jep mesazhin e qarte se askush nuk është i paprekshëm, prandaj kërkon që drejtësia e re shqiptare, të bëjë drejtësi. “Urojme që Drejtesia e re shqiptare të verë në banken e të a kuzuarve të gjithë ata që kanë bërë k rime, e sidomos ata që kanë përdorur, shpërdorur dhe a buzuar me shtetin siç është rasti i dinastisë Berisha.”, thuhet në reagimin e saj. Sipas vetë familjarëve, ish-kryeministri Sali Berisha është akuzuar publikisht si përgjegjës për v rasjen e Hakljave dhe për serialin e e kzekutimeve që prodhoi 200 v iktima në Tropojë.

Zylfie Haklaj, 1 vit më parë, drejtoi gishtin pu/blikisht tek Sali Berisha për v rasjen e vëllezërve të saj, gjatë një pronocimi ekskluziv për Top Story. “Në familjen time ka 14 persona të v rarë dhe përgjegjës kryesor për këtë është Sali Berisha. Ne kërkojmë drejtësi, unë jetoj për të dëshmuar”, deklaronte Zylfie Haklaj. Ndryshe nga Zylfia, e cila është njohur gjerësisht si “Shota, Aishe Haklaj ka pasur një profil më të tërhequr. Madje edhe në Suedi ajo ka vijuar të punojë si mësuese./Gazeta SHQIP