U tha se vajza e vogël që ruante delet sot është ministre në Francë, zbulohet e vërteta e fotos.

U tha se vajza e vogël që ruante delet sot është ministre në Francë, zbulohet e vërteta e fotos.

ë gjithë e mbajnë mend një fotografi të një vajze që ruante delet, dhe në krah të saj në të majtë vendosej Najat Vallaud Belkacem, ministre e edukimit në Francë. Madje postimi mori mijera share në facebook, me krahasimin që një vajzë e varfër, mund të ngrihej në pozicionin e ministres.Juu ft0jmë të nd1qn1 v1de0n më p0shtë…

Por AFP, zbulon të vërtetën e fotos.

Vajza ulur në gur që ruan dhentë e veta, nuk është aspak ministrja e Francës, por një vajzë që u bë pjesë e një fotografimi të Un icef për r aportet e fëmijëve.Juu ft0jmë të nd1qn1 v1de0n më p0shtë…

Edhe pse krahasimi u bë në vitin 2016, foto në fakt është sh krepur në 2014. U nicef konfirmoi për A FP se vajza në fotografi nuk është Najat Vallaud-Belkacem, por jep edhe le gjendën e fotos: “Fouzia 8 vjec, qëndron në një gur afër deleve të saj”. Fotografia është sh krepur në një fshat në pr ovincën ma rokene Al Haouz, ku kishte një fushatë të Unicef gjatë një projekti për si tuatën e grave dhe fëmijëve në Marok në 2005.Juu ft0jmë të nd1qn1 v1de0n më p0shtë…

“Fouzia shkoi për një vit në shkollë, dhe më pas e la sepse prindërit e saj nuk mund të blenin librat” tha organizata.

Fotografi që ka sh krepur foton quhet Giacomo/Pirozzi. I kontaktuar nga A FP, ai k onfirmoi se imazhi I publikuar në shumë vende ishte një mi s sion I tij për Un icef në 2006. “Mund të them se të dy historitë janë të ngj ashme (ajo e fëmijës dhe ministres), por vajza nuk është Najat Vallaud – Belkacem” thotë ai.Juu ft0jmë të nd1qn1 v1de0n më p0shtë…

Pavarësisht se është bërë fa/ct/ch/eck dhe e vërteta ka dalë, edhe shumë vite më vonë, pre tendohet se baresha e vogël dhe politikanja janë i njëjti njeri, dhe foto vazhdon të qarkullojë. Edhe pse ka kaluar katër vite në një zonë ru rale kur ishte fëmijë, gruaja politikane socialiste, në mënyrë përfundimtare nuk është fëmija e fotografuar nga U nicef.Ju ft0jmë të nd1qn1 v1de0n më p0shtë…