Rezikohet Shqiperia! Ndryshohet ora, ja kur pritet të bjerë në tokë raketa kineze

Re’zikohet Shqiperia! Ndryshohet ora, ja kur pritet të bjerë në tokë r’aketa kineze.

Sipas një qendre amerikane për kërkim dhe zhvillim hapësinor, mbetjet e ra ketës kineze që ka dalë nga kontrolli pritet të bien në sipërfaqen e Tokës në orët e fundit të së shtunës ose në orët e para të së dielës.

Kjo qendër ka publikuar edhe një hartë me zonën e rënies së mundshme të r aketës, në të cilën përfshihet edhe Ballkani.

Përmes një postimi në rrjetet sociale, organizata “Aerospace Corporation” tha se parashikimi më i ri nga Qendra e saj për Studime të Rihyrjes dhe Mbetjeve në Orbitë është që hyrja e ra ketës “March 5B” të ndodhë tetë orë më herët ose tetë orë më vonë se 6 e 19 minuta sipas ores tone lokale.

Në hartën me rënie të mundshme të ra ketës përfshihen pjesa më e madhe e Evropës, përfshirë Kosovën e Shqipërinë, te rritori i plotë i Azisë, pjesa lindore e Afrikës, Oqeani Indian, rreth gjysma e Oqeanit Paqësor, Australia me Oqeani dhe pjesa veriperëndimore e Amerikës Veriore, përfshirë Alaskën e ShBA-së dhe një pjesë të te rritorit të Kanadasë.