Si ja ka dalë/ Kjo është gruaja shqiptare që ka rritut 10 fëmijë: Me ndihmën e zotit i nxorra në dritë.

Si ja ka dalë/ Kjo është gruaja shqiptare që ka rritut 10 fëmijë: Me ndihmën e zotit i nxorra në dritë.

Ndonëse është e rrallë të shohim ditët e sotme një familje të madhe dhe me shumë fëmijë, Ajkuna Lajqi nga Peja na prezantoi me të sajën.Ajkuna është nënë e 10 fëmijëve, 9 vajzave dhe 1 djali. Ajo së bashku me familjen e bashkuar ishte e pranishme në emisionin “Ftesë në 5”, përmes një lidhjeje me “Skype”

Gjatë fjalës së saj, gruaja nga Peja tha se nuk është aspak e lehtë të rrisësh 10 fëmijë, por shtoi se falë besimit në Zot ia ka dalë. Ajkuna thotë se është bërë gjyshe dy herë, ndërsa shtoi se ditëlindjen e secilit prej fëmijëve i mban të shënuar në një b llok. Veç se një nënë shumë e mirë dhe amv ise me kohë të plotë, Ajkuna së fundmi ka filluar të aplikojë një art thuajse u nik. Ajo bën skulptura të ndryshme me dy llin e bletëve.

“Kisha ëndërruar katër fëmijë, 2 vajza e dy djem. Kam pasur vë shtirësi, 9 vajza kanë shumë kërkesa, secila ka qejf ato gjërat e veta. Por ia kam dalë. Ditëlindjet ua mbaj shënim në një bl lok. Duhet të kesh shumë fuqi sepse kërkojnë angazhim të madh. Më kanë ndihmuar dhe vajzat më p as, tre të mëdhatë, kur më kanë lindur binjakët. Shumë e vë shtirë të rrisësh fëmijë binjakë. Nuk u gëzova aq shumë kur mora vesh që i kisha binjakë”, tha ajo.