Gjermania në kërkim të 472 mijë punëtorëve, këto janë profilet më të kërkuara.

Gjermania në kërkim të 472 mijë punëtorëve, këto janë profilet më të kërkuara.

Mjeshtrit e ujit, të ngrohjes dhe pajisjeve për ajrin e kondicionuar janë zanatet më të kërkuara në Gjermani, thuhet në an alizën e Agj encisë Fe derale gjermane për Punësim.

Siç ra porton RTL.de, ekzistojnë afro 472 mijë vende të lira pune në Gjermani, shumica prej tyre në s ektorë të ndryshëm të prodhimtarisë. Më saktësisht kërkohen afro 63 mijë në sektorin e prodhimtarisë, e pasuar nga profilet e ndryshme të shëndetësisë me 61 mijë vende të lira puna, transmeton Telegrafi.

Ndërkaq bavarezët thonë se mungesa e fuqisë punëtore është vërejtur shumë gjatë kësaj vere, pasi mungonin shoferë të shumtë të kamionëve, autobusëve dhe makinerive tjera të rënda. Gjithashtu mungesë e madhe vërehet tek infermierët dhe mjekët. /Telegrafi/