Selim Hasanaj: Unë mishin e derrit e ha, Shqiptarët e Maqedonisë janë analfabet?

Selim Hasanaj: Unë mishin e derrit e ha, Shqiptarët e Maqedonisë janë analfabet?Ju ft0jmë të nd1qn1 v1de0n më p0shtë…

Gazeta KOSOVALBEMIGRANT.COM shkruente se në Oslo u vu gurthemeli i xhamisë “shqiptare” për “shqiptarët” që jetojnë atje. Së bashku me shkrimin ishte edhe nji fotografi ku shifej se si personat e a utorizuem me lopatë në dorë hedhin gurin e themelit.Shkrimi sqaronte se aty veç mërgimtarëve “shqiptarë”, që kryesishtë janë nga trojet shqiptare në Maqedoni, ishin edhe dy musafirë specialë, dy Ambasadorë shteti: Ambasadori i Maqedonisë dhe ai i Arabisë Saudite.Ju ft0jmë të nd1qn1 v1de0n më p0shtë…

Prita për të ba këtë shkrim per një arsye, doja të merrja vesht se cilët nga intelektualët e v etde kla ruem dhe p atriotët e vetshpallun ishin aty të pranishëm. Nuk muejta me marrë të dhana të sakta, prandaj të su lmoj pa fakte nuk mundem.Ju ft0jmë të nd1qn1 v1de0n më p0shtë…

Do të ndërtohet xhamija dhe jo çfarëdo, por do të ndërtohet objekti islam në kryeqendren e vikingve norvegjezë, në Kristiania-n e dikurshme, Oslo-n e tashme, në një hapsinë prej 1800 metrash katror. Deklaratat e të pranishmëve derisa hidhej gurthemeli ishin plot e ntuziazem dhe me plot gëzime. Kjo do të jetë një ditë historike për të ardhmen e femijëve tanë, kishin thanë njëzani të pranishmit.Ju ft0jmë të nd1qn1 v1de0n më p0shtë…