S’ka burra, ky shtet ofron 5 mijë euro për “lënë shtatzënë” vajzat.

S’ka burra, ky shtet ofron 5 mijë euro për “lënë shtatzënë” vajzat.

i është një shoqëri pa martesë? 40% e foshnjeve të lindura jashtë martese, është një rekord që e mban Amerika. Ajo qëndron afër mesit të p aketës gl obale në këtë kat egori. Turqia ko nservatore është mbrapa me një përqindje të vogël prej 3%. Dhe kombi në krye të listës? Udhëheqësi botëror për nënat e vetme? Është Islanda.

Më shumë se dy të tretat e foshnjave Islandeze, 67% janë të lindur nga prindërit që nuk janë të martuar. Kjo mund të jetë një dallim në të gjithë botën. Por në vendin e vikingëve, kjo është një pikë krenarie.

Ishulli mund të jetë përmirësuar nga trazirat por është shoqëria më f eministe në planet. Me rreth 320,000 qytetarë, Islanda ka më pak njerëz por më shumë akullnaja, ujë të pastër e të freskët.

Por pro blem mbetet lindsh mëria, e cila është shumë e ulët. Për këtë, prej disa vitesh qeveria e Islandës ofron të ardhura mujore në masën e 5 mijë eurove, për të gjithë ata meshkuj që vendosin të martohen me femrat që kanë shtetësi islandeze.

Arsyeja? E thjeshtë, shteti ka vetëm 320 mijë banorë dhe pjesa më e madhe e tyre janë mbi 40-vjeç, ndaj vendi po për ballet me një kr izë të vërtetë demogra fike.

I niciativa e propozuar nga Presidenti nuk është aspak e re, pasi edhe Kanadaja e Japonia kanë programe të tilla, ku të rinj që kanë dëshirë të martohen me njerëzit e këtyre shteteve dhe të krijojnë pasardhës, marrin si shpërblim shuma të konsiderueshme./Gazeta Bota/