49-vjeçari bën iftar me familjen pas 19 vjetësh b’urgim

49-vjeçari bën iftar me familjen pas 19 vjetësh bu’rgim

Për herë të parë pas 19 vjetësh, Abu Latifa bëri iftar në tryezën e familjes, pasi kaloi më shumë se 18 vjet në një bu rg të Izraelit.

Amjad Abu Latifa, 49-vjeçar, u lirua nga bu rgu më 28 janar të vitit 2021.

“Falë Zotit vu ajtjet morën fu nd, pas një kohe të gjatë jemi bashku ashtu siç e kam parafytyruar në bu rg. Nuk ka asgjë më të mirë sesa atmosfera e ramazanit në shtëpi. Ndi ej sikur jam pronar i krejt botës. Jam i lumtur që kam pranë babanë, nënën, bashkëshorten dhe fëmijët e mi”, ka thënë ai.

Kuzhina gumëzhinte nga anëtarët e familjes, përfshirë babanë, nënën, gruan dhe dy fëmijët.

Abu Latifa iu bashkua ‘Lëvizjes Kombëtare për çlirimin e Palestinës, që tani njihet si Fatah, transmeton Koha’.

For cat izraelite e ar restuan më 30 korrik të vitit 2002, nën a kuzat se ishte anëtar i Br igadës Ma rtirët e A q sas. Kjo brigadë është cilësuar si g rup t errorist nga shumë vende të botës.

Ndërkaq Latifa u d ënua me 18 vjet e gjysmë bu rgim.

Bashkëshortja Om Khalied thotë se ramazanët e kaluar familja i ka kaluar në mungesë të madhe të bashkëshortit.

“Në 19 ramazanët e fundit na ka munguar shumë. Çdo vit vendosnim katër karrige përreth tavolinës dhe çdo ramazan jam lutur që burri të kthehej në ramazanin e ardhshëm. Na mungonte çdo ditë”, ka thënë ajo.

Tani kur është në shtëpi, po shf rytëzon kohën e humbur me të bijën Haya.

Ajo po e mëson se si të bëjë kadaif.

Abu Latifa ka diplomën e ma sterit në shkencat politike dhe sociologji në Universitetin Birzeit.