Lojtari i “Fortnite” që fiton mbi 180 mijë euro në vit – duke luajtur në garazhin e babait të tij…

Lojtari i “Fortnite” që fiton mbi 180 mijë euro në vit – duke luajtur në garazhin e babait të tij…Ju ft0jmë të nd1qn1 v1de0n më p0shtë…

Një i ri po fiton mbi 200,000 dollarë në vit (180 mijë euro) duke luajtur në video-lojën e famshme “Fortnite”.Ju ft0jmë të nd1qn1 v1de0n më p0shtë…

Alex Benabe, 19-vjeç, rregullisht luan nga 12 deri në 24 orë dhe njëherë ai u shfaq L ive për 37 orë pa ndërprerë, vetëm kur kishte shkuar në banjë.Ju ft0jmë të nd1qn1 v1de0n më p0shtë…

Mesatarisht, Alex luan rreth dhjetë orë në ditë në garazhin e babait të tij, të cilën e ka shndërruar në një qendër “të t eknologjisë së lartë” duke in vestuar rreth 50 mijë dollarë për p ajisjet.

I riu gjithashtu suksesshëm po përgatitet të g arojë në Kupën/Botërore të “Fortnite” në korrik, një t urne me një çmim prej 30 milionë dollarësh.

Alex, i cili luan me emrin “Destroy” (Shk atërro) në internet, tha se gjithmonë e dinte se dëshironte të ishte një lojtar profesionist.Ju ft0jmë të nd1qn1 v1de0n më p0shtë…

“Unë kam luajtur vide-olojëra që kur isha shtatë vjeç”, ka thënë Alex, nga “Filadelfia, Pensilvani, SHBA”.

“Për të qenë i sinqertë, nuk kam pasur një plan (B). E dija se nuk dua të shkoj në kolegj dhe e dija se nuk dua të gjej një punë”.

Alex tani fiton 10 mijë deri në 12 mijë dollarë në muaj në Tw itch, një pl atformë e transmetimit të drejtpërdrejtë për l ojërat.Ju ft0jmë të nd1qn1 v1de0n më p0shtë…

“Unë fitova rreth 60 mijë dollarë vitin e kaluar nga “Epic Games” për performim të mirë në ndeshje të caktuara”, ka treguar Alex, i cili gjithashtu ka një ko ntratë f iti mprurëse me organizatën profesionale të “Luminosity Gaming”.Ju ft0jmë të nd1qn1 v1de0n më p0shtë…

Gjithsesi, ai tregon se jeta e tij nuk është vetëm argëtim dhe lojëra – edhe pse për të mbajtur një av antazh konkurrues, Alex duhet të mbajë një orar të rr eptë “stërvitjesh”.

“Unë luaj çdo ditë për të paktën tetë orë. Disa ditë luaj deri në 12 orë. Mesatarisht luaj rreth 10 orë në ditë, por më parë kam luajtur deri në 24 orë. Një herë kam luajtur 37 orë pa ndërprerë”.

“(Megjithatë) ka ra ste kur më dhe mb shpina. Unë bëhem aktiv dhe qëndroj në formë për të lu ftuar st resin e të ul urit në një karrige gjithë ditën”, rrëfen ai.

“Shkoj në palestër katër deri në pesë herë në javë dhe kam një tr ajner personal. Patjetër që më ndihmon m endërisht. Ne punojmë në ambiente të mbyllura kështu që dalja jashtë, qoftë edhe një orë në ditë, më jep kohë ta mbaj veten të e kuilibruar”.Ju ft0jmë të nd1qn1 v1de0n më p0shtë…