Nuk ia dinim as emrin por sipas ekspertëve: Ky frut do të shpëtojë botën nga uria!.

Nuk ia dinim as emrin por sipas ekspertëve: Ky frut do të shpëtojë botën nga uria!.

Një frut ek zotik që ka shijen e mishit mund të jetë zgjidhja për të gjithë njerëzit nëpër botë që vu ajnë nga uria.

Art/ocarpus/hetero/phyllus rritet vetëm në jug dhe juglindje të Azisë dhe peshon nga 4.5 deri në 45 kg. Përmban qindra fara që janë të pasura me kalcium, proteina, hekur dhe potas. Mjafton një frut i vetëm për të ushqyer në një vakt një familje të tërë.

Studiuesit mendojnë se një frut i tillë mund të zëvendësojë grurin dhe misrin, që po k ërcënohen nga ndryshimet klimaterike.

Fruti është shumë i përdorur në Bangladesh, por në Britani po bëhet përpjekje që të futet nëpër markete në mënyrë që të zëvendësojë mishin.