Nëse e shihni këtë ‘etiketë’ mbi fruta, mos e blini atë me asnjë çmim – kjo është arsyeja pse…

Nëse e shihni këtë ‘etiketë’ mbi fruta, mos e blini atë me asnjë çmim – kjo është arsyeja pse…

Ndërkohë që blini fruta, ndoshta vini re e tiketat mbi to.

Por, a keni menduar ndonjëherë se çfarë kuptimi kanë? Ka numra në e tiketa. Këto shifra tregojnë informacion të rëndësishëm lidhur me frutin. Ajo quhet P LU ose “Product Looking Number”.

Nëse numri është 4 shi fror dhe fillon me 3 ose 4, kjo do të thotë se nuk është natyrale, por ajo u rrit në fermat ku ka kimikate dhe p esticide, transmeton Gazeta Shneta.

Nëse numri fillon me 9, kjo do të thotë se frutat janë organike, rriten pa kimikate.

Jini shumë të kujdesshëm kur blini këto herën tjetër kur shkoni në dyqan.