Kjo infermiere mendon se askush nuk e sheh, por një nënë e kupton dhe nuk mund të heshtë…!!

Kan.ceri është një nga sëmundjet më të këqija në botë, veçanërisht nëse prek fëmijët.
Kur Shelby dhe Jonathan kuptuan se vajza e tyre Sophie nuk ndihej mirë dhe nuk mund të merrte frymë, ata menjëherë menduan se shkaku mund të ishte një al ergji. Mjeku që e vizitoi mendoi se mund të ishte një as tmë, por fatkeqësisht ishte më k eq.

Në fillim mjekët vendosën të kryenin teste ale rgjie për të ditur shkakun që shkaktonte sëm undjen e tij, por ata nuk kishin kohë.
Para se ata të mund të fillonin për t’i bërë analizën, e vogla, ndërsa ishte në shtëpi me prindërit e saj, pë soi një kr izë të frymëmarrjes dhe u transportua në një spi tal nga një ambu lancë.

Mjekët e vizituan dhe thanë se nuk ishte ale rgji apo as as tma, por ishte diçka shumë më serioze. Sophie u dia gno stikua me një lim fomë të qelizave T.

Pasi u dia gno stikua me këtë sëmundje të tme rrshme, Sophie e vogël qëndroi në spi tal për disa muaj për të marrë kimi oter apinë dhe për të marrë trajtimin më të përshtatshëm, shkruan ShkodraNews. Përkundër forcës së saj, kan ceri po përhapej në trupin e saj,Sidoqoftë, kimi ote rapia nuk ndikoi në aftësinë e saj për të ecur, për të folur dhe për të ngrënë.

Shelby është një grua shumë e vëmendshme ndaj vajzës së saj, gjithmonë i qëndronte në krah dhe ishte e pranishme në çdo situatë. E vetmja gjë që i intereson është ta shohë atë të ndihet mirë.

E ajo ka shkruar një letër rrënqethëse për inf erm ieren që kujdeset për vajzën e saj të vogël.

Kjo është ajo që nëna e Sophie-s ka shkruar në Facebook:

“Unë po të shoh. Unë ulem në këtë divan çdo ditë dhe të shoh. Bëni gjithçka për të shkuar pa u vënë re nga unë dhe vajza ime. Unë e shoh ndryshimin tuaj të shprehjes kur ndiheni sikur po qa ni. Mundoheni në çdo mënyrë për të lehtësuar fri kën e tyre dhe për t’i ndihmuar ata që t’i fitojnë be tejat me sëm undjen. Para se t’i hiqni garza, thua “më falni”, e herë të tjera edhe më shumë se të themi “faleminderit”.

E shoh stet oskopin rreth qafës dhe shikoj çdo lëvizje që bëni për secilin fëmijë që kujdesesh dhe e do.

Vjen me ka rrocat plot me il açe në dhomat e fëmijëve, ndërkohë që telefoni në xhepin tuaj vazhdon të bjerë për emer gjencat e dhomave të tjera.

Unë shoh se gjatë natës, kur vendosni dorashka dhe maskë, përpiquni të mos bëni zhurmë. Unë shoh që riorganizoni dhjetëra tab leta për pa cien tët tuaj në mënyrë që ata të mund të arrijnë qëllimin e tyre.
Unë të shoh se po përkëdhel kokat e tyre tullace dhe i mbuloni ato me batanije. Unë shoh se si mund të bësh shumë gjëra së bashku në të njëjtën kohë, si të punosh në kompjuter teksa i jep dashuri një fëmije, nëna e të cilit nuk është e pranishme në atë moment.

Mënjanoni gjithçka rreth jetës suaj për 12 orë, për t’ja kushtuar veten për t’u kujdesur për të sëm urët dhe për të ndihmuar fëmijët që po v desin. Pa marrë parasysh se çfarë po ndodh, kur ecni në një dhomë ju gjithmonë keni një buzëqeshje në fytyrën tuaj.

Telefononi mje kun, bankën e gjakut dhe farma cinë në kohën e duhur sa herë që fëmija im ka nevojë për këtë. Gjithmonë kontrolloni që unë jam në rregull.

Uleni dhe më dëgjoni, edhe nëse telefoni juaj vazhdon të bjerë dhe lista juaj është më e gjatë se një milje.

Unë të shoh sa kujdesesh. Ne të shohim të gjithë.

Ju jeni njeri shume i mire për ne, çdo ditë. Fëmijët tanë nuk mund të kishin atë që kanë nevojë pa ty. Nënat si unë nuk do të ishin mirë nëse nuk do të dëgjoheshin nga ty. Ju shpëtuat fëmijët tanë dhe pa ju nuk mund ta bënim atë.

Me dashuri,

nga një nënë që sheh gjithçka që bën dhe të do”.

Ky mesazh i mrekullueshëm, në nder të të gjithë atyre që kujdesen për të sëm urët, ka marrë mbi 50 mijë pëlqime.

Për fat të mirë ka ende njerëz të mrekullueshëm që mund t’i kushtojnë jetën e tyre atyre që kanë nevojë më së shumti. Lini një koment dhe mos harroni të ndani fjalët e bukura të kësaj nëne të guximshme me miqtë tuaj në Facebook. /