Vjen lajmi i keq për shqiptarët ne Greqi, ja çfarë pritet të ndodhë..!!

Greqia do të mby.llë kufijtë tokësorë deri më 19 prill, duke nda.luar kështu hyrjen e shqiptarëve nga Kapshtica edhe për dy javë të tjera.
Kufijtë e Greqisë janë mby.llur për më shumë se një vit për shtetasit e vendeve të treta, mes të cilave edhe për shqiptarët. Vendimi është vendosur vitin e kaluar, gjatë karantinës së parë në mars dhe prej atëherë zgjatet çdo dy javë.

Vendkalimi kufitar i Kakavijës me Shqipërinë punon nga ora 07.00 deri në orëm 19:00 dhe lejohet hyrja e vetëm disa kategorive të caktuara, me test neg.ativ ose me test të shpejtë të bërë nga autoritetet greke. Nga kjo pikë kufitare nuk lejohet kalimi i më shumë se 400 personave në ditë, të cilët janë të detyruar të qendrojnë në karantinë 14 ditë.

Nda.lesa për hyrje në vend nuk vlen për shtetasit grekë, për personat të cilët kanë leje për qëndrim dhe personat që jetojnë në Greqi. Po ashtu Greqia po lejon hyrjen e shqiptarëve për arsye absolutisht të domosdoshme profesionale ose mjekësore, për të cilat kanë edhe vërtetimet e nevojshme, për kampionët tra.nsportues, si dhe për transit të automjeteve të cilët i takojnë personelit diplomatik, us.htarak ose administrativ të vendeve anëtare të BE-së.

Po ashtu, Greqia do të nda.lojë deri në mes të prillit edhe udhëtimin me avionë drejt vendit fqinj, edhe pse para disa ditësh njoftoi se do të lejonte udhëtimet ajrore nga vendet e treta. Të vetmit që mund të udhëtojnë me avion drejt vendit fqinj janë rezidentët, personeli mjekësor, diplomatët dhe punëtorë sezonalë bujqësorë.