“E gjeta Berishen të përlotur në zyrë, nervat iu prishën nga…”. Bamir Topi zbërthen prapaskenat e errëta që do trondisin politikën..!!

Ish-presidenti, Bamir Topi ka dhënë një intervistë për emisionin “Kojshia Show”, ku ka bërë një rrë.fim të hapur për karrierën e tij politike duke zbu.luar dhe detaje të pathëna më parë.
Ndër të tjera, Topi bëri një rrë.fim edhe për ish-kryeministrin Sali Berisha, që sipas tij është një ndër personat të cilët ka kontribuar më shumë në politikën shqiptare.

“Një njeri serioz, i motivuar për punën e tij”, ky ishte përshkrimi o Topit për të, mirëpo me kalimin e viteve politika shqiptare degradoi dhe vetë Berisha u përfshi në atë rrjedhë.

“Sipas meje Berisha është një person me kontribute të forta në politikën shqiptare. Ka qenë në sytë e mi dhe të intelektualëve në përgjithësi një njeri shumë serioz. Një njeri që ishte vështirë të përzihej serioziteti qoftë edhe me momente humori, pra ishte një njeri jashtëzkonisht i motivuar në punën e tij. Pastaj me kalimin e kohës, politika shqiptare në përgjithësi deg.radoi.

Ju keni parë ngjarje të cilat lidhen me Parlamentin shqiptar që çdo person që del aty del pa “Rr” para opinionit publik. Mund të them që edhe vetë Berisha në një farë mënyre pati deg.radimin e tij në sjelljen publike. Pra, ndryshe ka qenë Berisha në fillimet e tij një lider shumë serioz ku vulgariteti nuk gjente vend , pastaj me kalimin e viteve si duket edhe nervat ju prishën nga debatet dhe nga mënyra se si po zhvillohej politika në Shqipëri, por politikani sjelljen e vet e ka me vete. Tek e fundit çdo njeri e di mirë se si i përdor instrumentet e tij dhe mesa duke tani ka gjy.kuar që duhet të sillet në këtë mënyrë” – tha Topi.

Ndër të tjera Topi kujtoi dhe momentin se si e ka parë Berishën në vitin 1997 kur në Shqipëri kishte nisur lu.fta civ.ile dhe ai la postin e Presidentit.
Topi rrëf.en momentin kur shkoi në zyrën e Berishës për ta përshëndetur dhe gjendjen mor.ale të rënd.uar të ish-kryeministrit.

“Ka qenë një moment shumë i vës.htirë që lidhet me 97. Më kujtohet që ka qenë dita kur Berisha la Presidencën për tu kthyer te Partia Demokratike. Kam shkuar në mbrëmje për ta takuar për ti demo.struar në mënyrë shumë të natyrshme solidaritetin human të kolegut duke i thënë që shtëpia ime është 200metra larg nga Selia, sepse në atë kohë jetoja në qendër të Tiranës. Unë jam për ty çdo minutë të 24 orëshit vi menjëherë, llogarit një mik. Nuk ka patur hipo.krizi pasi ka qenë një ditë shumë e vës.htirë”- shton ish-presidenti duke risjellë dhe njëherë atë që ka shkruar në librin e tij “Nocturn” që Berisha “U përshëndet gati i përl.otur. Ishte në një gjendje mo.rale të rën.duar” tha Topi ndër të tjera.