Ky ekuacion ka bërë lëmsh gjithë rrjetin/ Cila është përgjigjia e saktë??

Ky ek uacion ka bërë lë msh gjithë rrjetin/ Cila është përgjigjia e saktë??

Një e kuacion matematikor është publikuar në “Tëitter” nga një vajzë e quajtur Em. Qëllimi i saj ishtë të sf idonte njerëzit të zgjidhnin këtë ek uacion kaq të thjeshtë 8÷2(2+2)=?

Ky postim u shpërnda mb 3200 herë dhe mori me mijra pëlqime. Dilema e ketij ek uacioni ishtë nëse rezultati dilte 1 apo 16. Kësaj arriti t’i jepte zgjidhje matematicienia britanike Hannah Fry. Ajo filmoi një video ku zgjidhte ek uacionin dhe tregoi se përgjigja e saj është 16.