A kanë qëndrim të njëjtë të gjithë dep utetët për votimin e Vjosa Osmanit, përgjigjet Lumir Abdixhiku

A kanë qëndrim të njëjtë të gjithë d eputetët për votimin e Vjosa Osmanit, përgjigjet Lumir Abdixhiku

Kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës Lumir Abdixhiku është de klaruar rreth qëndrimeve të Grupit Parlamentar të kësaj partie për çështjen e votimit të presidentit, shkruan Gazeta Express.

Abdixhiku theksoi se në LDK nuk mund të ketë qëndrime i ndividuale , pasi që të gjitha vendimet merren vetëm në o rganet e partisë.

“S’mund të ketë qëndrime i ndividuale. LDK-ja është parti që vendimet i merr në org anet e saj partiake dhe në bazë të vullnetit vendimet i komunikohen Grupit Parlamentar gjithmonë në konsultim me ta. Sy nojmë që të jemi unik dhe që vendimet e shumicës në LDK që të jenë të të gjithëve”, ka thënë ai.

Kryetari i LDK-së është deklaruar edhe rreth mundësisë së bashkimit me l istën e Vjosa Osmanit.

Ai tha se kush do që e ndien veten se përshtatet me LDK-në, mund të bëhet pjesë e saj.

“Tani deputetët e Li

stës Guxo janë pjesë e koalicionit qeverisës ndërsa ata të LDK-së janë në op ozitë. Në të ardhmen bashkëpunimi mbetet i hapur dhe të gjithë ata që e ndjejnë veten për pë rputhen e përshtaten me LDK-në. Në këtë fazë ne po flasim për rolin e presidentes dhe presidentja bëhet jo politike jo p artiake kur ta merr këtë rol kushtetues dhe vepron kon form rregullave kushtetuese dhe përtej saj, që të t rajtojë ba rabartë të gjithë akt erët politik në vende e sidomos opozitën”, ka thënë Abdixhiku. /Express/