Eurodeputeti francez nuk i do shqiptarët në BE: Jo Shqipërisë në BE, jo li beralizimit të vizave për Kosovën

Eurodeputeti francez nuk i do shqiptarët në BE: Jo Shqipërisë në BE, jo li beralizimit të vizave për Kosovën

Eurodeputeti francez, Thierry Mariani, bashkë partiaku i Marine Le Pen, parti kjo e krahut të djathtë e kstrem francez ka thënë se grupi i tij në Parlamentin Evropian “Groupe Identité et Démocratie”, ka paraqitur hapur fo binë ndaj shqiptarëve dhe ka shkruar kundër dëshirës për zgj erim të Ko misionit Evropian, duke theksuar Shqipërinë dhe Kosovën.

Gjithashtu thotë se kanë shprehur qëndrimin e tyre kundër li beralizimit të vizave për Kosovën.

“Në Bruksel, në d ebatin rreth Ballkanit. Edhe një herë, gr upi ynë, f uqishëm përsëriti kundërsh timin e dëshirës së K omisionit Evropian për zgjerim të BE’së, në veçanti të Shqipërisë dhe Kosovës, si dhe refuzimin tonë për t’ia hequr vizat Kosovës”, ka shkruar Mariani.

Mariani njihet për qëndrimet e tij kundër shqiptarëve. Në disa r eagime të mëparshme, ai s’ka lënë gjë të ke qe pa thënë për Us htrinë Çlirimtare të Kosovës.

Krahu i djathtë e kstrem në Francë ka rritje të mbështetjes gjatë viteve në Francë që është edhe euroskep tik në qa sje po ashtu. Edhe qeveria francez në një formë ka theksuar se vet BE’ja ka nevojë për r eforma dhe ka penguar politikën e zg jerimit të BE’së në Ballkan.

Kjo politikë anti i migrimit ka ndikim edhe në poliitikën e tanishme më populiste të vet partisë së presidentit francez Macron, që do të p ërballet në zgjedhje me Marine Le Pen këtë vit.

Propozimi për metodologjinë e re të n egocimit për anëtarësim kishte ardhur nga Franca vitin e kaluar, që kishte theksuar edhe m jetin e ndëshkimit dhe p ezullimit të procesit të anëtarësisë për shtetet kandidate.