“Më dërgo lekët dhe m’i mbaj nga rroga”- Si e futi në k urth vajza nga Tirana një shqiptare në Zvicër

“Më dërgo lekët dhe m’i mbaj nga rroga”- Si e futi në k urth vajza nga Tirana një shqiptare në Zvicër

Nuk janë të pakta rastet kur qytetarët bien pre e m ashtrimeve në rrjetet sociale.

Një zonjë kosovare me banim në Zvicër iu drejtua redaksisë së emisionit “Stop” në Tv Klan për të de noncuar një mas htrim të bërë nga një vajzë, e cila kërkonte punë si dado.

Përmes faqes “Babysitter Babysitter” në Zvicër, Ambra Dido kontaktoi me familjen e de noncueses.

Dy palët ranë dakord që vajza të punonte për tre muaj në këtë familje dhe Ambra fillimisht kërkoi lekët e biletës. Më pas ajo u zhd uk, skemë të cilën e ka përsëritur edhe herë të tjera.

Nëpërmjet lidhjes me S kype, de noncuesja shpjegoi për emisionin “Stop” me detaje se çfarë ndodhi me “dadon”.

D enoncuesja: Jam lajmëruar te ju sepse jetoj në Zvicër. Në faqen “Babysitter” në Zvicër më ka kontaktuar Ambra Dido, një vajzë nga Tirana.

Gazetarja: Për çfarë bëhej fjalë te kjo faqja?

De noncuesja: Bëhet fjalë për ‘babysitter’, kujdestare. Kam kërkuar kujdestar, për të kqyrur fëmijët. Dikush, një vajzë, më ka gjetur në faqe dhe më ka kontaktuar.

Kemi biseduar me atë vajzën nga Tirana dhe më ka thënë që do vijë për të kqyrur fëmijët. Ajo z inte be të ëmën që s’kishte lekë për të paguar biletën.

Atëherë burri im i ka çuar paratë 95 Euro. Nuk u lajmërua, e kam telefonuar prapë. Më duhen edhe 30 Euro për s igurim. Atëherë dys hova unë. E telefonoja, nuk ma hapte telefonin.

I kam shkrujtuar faqes “Babysitter në Zvicër”, I kam lajmëruar. Ata e kanë postuar, janë lajmërur shumë njerëz, një burrë, një grua, që i ka vjedh më shumë para.

Gazetarja: Vajza me emrin Ambra Dido ju ka thënë se do të vinte të bënte “babysitter” për fëmijët tuaj, ndërkohë ju i keni dërguar lekët e biletës dhe ajo nuk ka ardhur?

De noncuesja: Ashtu, nuk ka ardhur. Nuk ma ka bërë vetëm mua, por edhe të tjerët i ka gë njyer.

Gazetarja: Juve, vajza ju ka dërguar një mjet identifikimi? Si quhej? Nga vinte?

De n oncuesja: Ambra Dido! Me pasaportë, me të gjitha.

Gazetarja: Keni mundur të kontaktoni më me të?

De noncuesja: Jo, jo! Mua më ka futur bll ok, s’kam kontakt hiç. Më kanë dërguar dhe të tjerët foto që kanë folur me të, të gjithëve u ka thënë njësoj si mua.

Gazetarja: Keni bërë një d enoncim, përsa i përket m ashtrimit të vajzës?

D enoncuesja: Jo, jo! Nuk më duhen lekët, vetëm s’kam qejf të gë njej të tjera familje se kjo është duke vazhduar akoma.

Emisioni “Stop” iu drejtua Po licisë së Shtetit për të de noncuar Ambra Didon për m ashtrim.

E ksperti i si gurisë ki bernetike, Rexhion Qafa u shpreh se qytetarët janë të pambrojtur në këtë fushë dhe përdorimi i rrjeteve sociale është një mjedis ku po zhvillohen shumë kr ime, që kanë të bëjnë me fshehjen e id entitetit.