Flet shqiptarja që i mëson njerëzit si ta bëj në në kr.evat: Këtu më mendje hapur janë 60-vjeçarët se sa të rinjtë

Flet shqiptarja që i mëson njerëzit si ta b ëjnë në kr.evat: Këtu më mendje hapur janë 60-vjeçarët se sa të rinjtë

Një temë shumë interesante është duke u diskutuar së fundmi në media. Të gjithë që kanë ak ses në rrjetet sociale është e pamundur mos të kenë hasur fotot e një burri i cili ishte sipër i veshur me këmishë dhe poshtë i veshur me funde dhe këpucë me taka.

Këto foto prodhuan një lajm në të gjitha mediat botërore dhe si gurisht nuk mund të kalonte pa u vënë re në një vend me një mentalitet të mbyllur si Shqipëria.

Për të diskutuar për këtë temë mëngjesin e sotëm ne emisionin “Ditë e Re” në Rtv Ora ishin të ftuara Zhaklin Lekatari dhe ps ikologia Arjana Muçaj. Shqipëria është vendi më pak par agj ykues në rajon dhe sipas Zhaklinës në vendin tonë më mendje

“Në shoqërinë shqiptare më mendjeh apur janë 40, 50, 60 vjeçarët sesa rinia. Rinia edhe për shkak të faktit se nuk kanë informacione, nuk dinë gjuhë të huaja, nuk bëjnë kërkime ende nuk e kanë formuar i ndetitetin dhe karakterin e vet.

Grup moshat më të mëdha edhe pse kanë fuqi ekonomike por, edhe kanë mbaruar zhvillimin e tyre dhe janë më të hapur dhe më të prirur gjërat e reja. Ndërsa, moshat e vogla janë shumë më mendërisht të pa hapur dhe të pa përgatitur për ardhjen dhe pranimin e f enomeneve të reja, janë shumë k onservatorë të rinjtë.”