Shqiptari merr Gjelin e Kosovës në Gjermani, por ja çfarë i ndodhi !.

Shqiptari merr Gjelin e Kosovës në Gjermani, por ja çfarë i ndodhi !.

Nga Hava Kurti Krasniqi

Agron Krasniqi është një afarist nga Kosova i cili jeton me bashkëshorten dhe dy fëmijët në Gjermani.
Gjatë a peros së Hipodrumit të kuajve në Shirokë Suharekë një i ftuar u kishte sjellur një gjel dhuratë.

Familja Krasniqi e mori gjelin me vehte në Gjermani.
Gjeli këndonte bukur për mrekulli.
Ishte i bardhë me fl atra që shkëlqenin dhe binte fort në sy , kështu thonë fqinjët që e shihnin në oborrin e tij.

Një ditë njëri nga fqinjët kishte shkuar në shtëpinë e Agron Krasniqit dhe i kishte thënë : “gjeli yt po këndon shumë heret , po më nx jerr gjumin”

Agroni i kishte dhënë këtë përgjigjje:
“Ja atje në fund të oborrit janë pulat, shko mësoje gjelin se kur të këndojë sepse un nuk di se si t’ia ndryshojë as orarin e as këngën”

Fqiu gjerman kishte ikur i ml lefosur.
Por javën e kaluar Agroni mori një dënim në shumën prej 8.200 eu për gjelin e tij që po u prishte gjumin e banorëve.
Ishte fqinji që kishte mbledhur nënshkrimet nëpër fshat.

Agronit nuk iu dhimbsën 8.200
ai në Ferizaj i humbi 8 milion kur ia ndaluan punën e gazit që kishte filluar me marrveshjen komunale.
Por këtë rast iu dhimbs gjeli i vendlindjes që u desh ta prente.

Në facebookun e tij Agroni kishte shkruar : kush ka ngrënë gjel me çmim prej 8.200 eu, të vijë të flas me mua