O ZOT!! Na shpeto Tërmeti 7.2 ballë shk und,pak minuta më vonë një ts unami prej 1 metër lartësi ka g oditur zonën…

O ZOT!! Na shpeto Tërmeti 7.2 ballë shk und,pak minuta më vonë një t sunami prej 1 metër lartësi ka g oditur zonën…

Një tërmet 7.2 balltë g odet Japoninë veriore në orët e para të mëngjesit të sotëm, duke god itur zonat e sh katërruara nga kata s trofa e vitit 2011 dhe duke gj eneruar një t sunami prej 1 metër, tha transmetuesi p ublik N HK.

Sipas HT, tërmeti që go diti prefekturën Miyagi kishte një madhësi paraprake prej 7.2, tha N HK.

Agjencia Meteorologjike ka lëshuar një a larm për ts unami, ndërsa rrjeti shtetëror Japonez NHK ka paralajmëruar banorët se pritet një metër valëzim në Prefekturën Miyagi.

Si një masë paraprake, u rekomandohej atyre që ishin afër zonave bregdetare të lëviznin në tokë më të lartë.