Arbana Xharra: Albini ka futur Erdoganistë në listën e tij.

Arbana Xharra: Albini ka futur Erdoganistë në listën e tij.

Në lístat e V etëvendosjes ka persona an t ísemitë dhe pro Erdoganit.

Kështu u shpreh në një intervistë për të RTV Ora gazetarja nga Kosova Arbana Xharra.

Teksa u ndal te deklaratat e kryeministrit të ardhshëm Albin Kurti lidhur me ambasadën e Kosovës në Izrael, Xharra e quajti diçka të t me rrshme.

“Unë mbi 10 vite merrem me ndíkimin e Turqisë. Shumë fa ktorë kanë bërë që të krijohet një ambient i përshtatshëm për Turqinë që të shtr ijë ndikimin në Kosovë. Sidomos g jenerata të reja që janë tërësisht të íz oluara në pamundësi për të dalë ja shtë Kosovës. Është krijuar kjo s ituatë dhe normalisht dhe tash shohim një flirt h aptazi të kryeministrit të ardhshëm Kurti, i cili shkoi te ambasadori turk dhe tha se do të rishikojë edhe një herë çështjen e ambasadës së Kosovës në Izrael. Kjo është e t m errshme. Nuk di çfarë të them. Duke i dërguar një mesazn Erdoganit dhe duke e ditur sa do të na d ëmtojë në këtë moment“, u shpreh ndër të tjera ajo.

“Ne duhet të jemi falenderues ndaj SHBA-ve që na mundësuan këtë njohje nga Izraeli“, vijoi më tej Xharra.

Sipas Xharrës, afrimi i Kurtit me Erdoganin lidhet me faktin se në Kosovë presidenti turk ka një numër të lartë mbështetësish.