Gazetari E Pyet: Ju Jeni E K rishterë, Pse I Keni Pranuar Miljona Emigrant Muslimanë? Ja Si Përgjigjet Merkel

Gazetari E Pyet: Ju Jeni E K rishterë, Pse I Keni Pranuar Miljona Emigrant Muslimanë? Ja Si Përgjigjet Merkel

Merkel: Jo, nuk më duhen milionat. Ndihem e pasur kur populli im ka një ekonomi, arsim, shëndetësi të fortë, si dhe drejtësi e barazi për të gjithë.
Gazetari: Meqë ju i takoni besimit Krishtere, pse i keni pranuar miliona e migrant Muslimanë?

Merkel: Po, jam Kr ishtere dhe e lumtur, sepse besimi Kri shterë nuk thotë askund që duhet t’i vr asim, apo mos të bashkëjetojmë me muslimanët. Një besimtarë i vërtetë i cilit do besimi të jetë, nuk e u rren besimin e tjetrit. Ata që e ur rejnë një besim tjetër, në të vërtetë nuk janë besimtarë të Zo tit, por vetëm i keqpë rdorin besimet. Zoti na krijoi shumëngjyrësh dhe na krijoi besime të ndryshme.
Gazetari: Pse nuk keni siguruar për pasardhësit tuaj një pasuri, që të s igurohen?

Merkel: Jo, secili në këtë jetë duhet ta din se duhet të punojë, sepse pasuria e pandershme dhe e gatshme nuk të sjell fat në jetë.
Shtet qe punon per popullin, tek ne punon populli per shtetin, v ampira, kr iminela….