A e dini pse disa njerëz kanë një v rimë të vogël te veshët e tyre

A e dini pse disa njerëz kanë një v rimë të vogël te veshët e tyre

Ju ka ndodhur edhe juve të takoni njerëz me këtë vr imë në vesh.

Një përqindje e vogël e popullsisë është lindur me sinus pr eaurikular – vrimë e vogël e cila gjendet në pjesën e jashtme të veshit.

Por, pse ekziston kjo v rimë?

Teknikisht, kjo vr imë është defekt i lindjes.

Ra sti i parë me këtë f enomen është dokumentuar në vitin 1864 nga Van/Heusinger.

Sipas biologut e volucionar – Neil Shubin – këto v rima mund të jenë mbetje ev olucionare e gushave të peshqve.

Në përgjithësi, të pasurit këtë vr imë nuk është se shfaq ndonjë pr oblem. Sidoqoftë, nëse kjo vr imë infektohet apo formon c istë, patjetër se duhet të t rajtohet.

Mes 0.1% dhe 0.9% të evropianëve dhe popullsisë amerikane kanë lindur me këtë f enomen.

Po ashtu rreth 2.5% e t anezëve dhe 10% e popullsisë në disa r egjione afrikane kanë lindur me këtë f enomen.

Shpeshherë këto vr ima trashëgohen përgjatë gjeneratave dhe mund të shfaqen në një vesh, por edhe në dytë.